Supplemen Tumbesaran Lengkap Untuk Kanak - Kanak

Jom berikan yang terbaik untuk tumbesaran anak anda.
Apa yang istimewa sgt Set ni untuk anak anda??

Mealshake
Mealshake ni sesuai untuk anak-anak yang sering sembelit dan susah nak makan. Mengandungi 24 jenis vitamin,mineral dan zat. Sarapan segera yang merupakan nutrisi lengkap untuk anak-anak dan membantu tingkatkan selera makan.

Omega Guard
Omega Guard perlu untuk membantu perkembangan otak kanak-kanak dan meningkatkan daya fokus kerana mengandungi DHA & EPHA. Dan, membantu untuk masalah batuk, kahak dan athsma.

Chewable Vitamin C 
Chewable Vitamin C pula untuk tingkatkan sistem imun supaya tidak mudah jatuh sakit @ selesema.Musim hujan sekarang ni jangan skip ambil untuk elakkan selesema.

Vitalea For Children (VFC)
Vitalea For Children (VFC) pula adalah Multivitamin Shaklee yang lengkap untuk kanak-kanak ia sangat sesuai untuk kanak-kanak yang tidak suka makan sayur atau buah-buahan.


Set Vitamin Kanak-kanak ni selamat, mesra alam dan berkesan.Mari buat pilihan bijak dengan melabur untuk kesihatan anak-anak kita.


Syazwani-016.664.8684
Syazwani-016.664.8684
Syazwani-016.664.8684


#tsunamishaklee #shakleeeffect #sissuka #viralTDB #iamsupermamadotcom#setkanakkanak #shaklee #omegaguard #mealshakes #vitaminc#pengedarshakleebandarsaujanaputra

Promosi Shaklee - November 2016

Salam Semua,

Semakin sudah ke penghujung tahun kita ini kan, tentu ada yang tertanya-tanya apakah yang menarik bagi bulan November ini daripada Shaklee. Jom kita lihat apakah yang menarik untuk anda bulan ini.


Alfalfa Complex

ada yang kata Alfalfa Complex ini untuk wanita, tapi sebenarnya Alfalfa Complex boleh diambil oleh sesiapa sahaja. Antara kebaikan Alfalfa Complex adalah :
  • Pesakit alahan, resdung, alergi
  • Ibu menyusu – sebagai milk booster
  • Ibu bersalin – membantu merapatkan, melegakan urat selepas bersalin, melegakan PMS dan menegangkan payudara
  • Mereka yang menghadapi masalah penghadaman, mencuci usus kecil, meneutralkan asid dalam badan, membuang angin, mencuci buah pinggang
  • Untuk kurus – membantu meningkatkan stamina, menghilangkan kelesuan
  • Pesakit sendi – melegakan sakit sendi, pesakit gout
  • Pesakit kardiovaskular – membantu mengelakkan strok, membantu menurunkan paras kolestrol



Lecithin

Lecithin adalah pengemulsi semulajadi yang bertindak dengan cara melekat pada lemak dalam darah seterusnya mengapung dan mengelakkan dari lemak tersebut melekat pada dinding membran.

Lecithin mengandungi sumber semulajadi daripada kekacang soya di mana setiap kapsul mengandungi 520mg lecithin soya termasuk 80mg kolina dan 48mg inositol. Lecithin yang dirembeskan oleh tubuh akan menghasilkan acetyl-kolin, inositol, fosforus dan lemak tak tepu.

Kolina penting dalam diet harian kerana fungsinya menyokong kesihatan otak, hati, kardiovaskular dan pembiakan. Kolina adalah suatu komponen neuropenghantar asetilkolina yang terlibat dalam penghantaran mesej ke otak dan sistem saraf. Maknanya selain untuk menghapuskan lemak degil, kolestrol dalam badan, Lecithin juga membantu otak kita berfungsi dengan cerdas.





NutriFeron

Nutriferon membantu meningkatkan interferon semulajadi badan dan sekaligus meningkatkan tindakbalas sistem imun badan. Pemakanan tambahan NutriFeron ™ yang direka untuk diambil setiap hari dan merupakan adunan empat ramuan botani, apabila digabungkan bersama, untuk membolehkan tubuh secara semulajadi meningkatkan pengeluaran interferon tanpa menambah tekanan kepada badan.



Vitalea for Children

Vitalea For Children merupakan multivitamin lengkap yang berperisa anggur yang boleh dikunyah dan sesuai untuk diberikan kepada anak-anak bagi memenuhi keperluan nutrisi harian mereka.


 mcm biasa, contact akak ye kalau nak mencuba di 012-2421192




Kebaikan dan Khasiat Peppermint Ginger Plus


Kombinasi 4 herba yang terbaik dalam satu tablet !

Hari ni saya nak kongsikan tentang kebaikan dan khasiat Peppermint Ginger Plus dari shaklee ni. Dalam setiap tablet Peppermint Ginger Plus ini mengandungi 4 ramuan istimewa iaitu Jintan Manis, Cekur Manis, Halia dan Daun Pudina.Antara khasiat istimewa herba2 ini ialah :





Fennal | Jintan Manis
Ia membantu menghilangkan kembung perut, melegakan kesakitan perut dan membantu mengurangkan masalah alergi pada saluran usus. Biasnya orang Eropah mengambil biji adas selepas makan untuk tujuan menghilangkan masalahkembung perut.

Anise | Cekur Manis
Bagi orang Mesir Purba, mereka telah lama menggunakan cekur manis. Sebab apa? Ia dapat membantu melegakan masalah pencernaan, mengurangkan kesakitan akibat haid seperti senggugut, dan merangsangkan rembesan jus gastrik untuk pencernaan. Cekur manis juga mampu memberikan peredaran tenaga di dalam badan.


Peppermint | Daun pudina 
Peppermint atau daun pudina ini banyak digunakan bagi membantu proses penghadaman. Ia juga kerap digunakan untuk mengurangkan mabuk laut/darat atau morning sickness bagi ibu mengandung. Daun pudina juga dapat mengurangkan sakit gastrik, pedih hulu hati, cirit-birit termasuk mengurangkan kesan sampingan daripada kimoterapi seperti muntah dan hilang selera makan. Kerap demam? Daun ini dapat merangsang pengeluaran peluh sekaligus mengurangkan risiko demam akibat selsema dan demam lebih cepat kebah.


Ginger | Halia
Halia sangat terkenal dengan khasiatnya oleh Orang Cina dan mereka telah lama menggunakan halia untuk tujuan kesihatan dan pemakanan harian. Halia sangat baik untuk merangsang rembesan enzim Salvia supaya makanan lebih mudah dicernakan. Halia juga membantu melegakan sakit perut, mengurangkan sakit senggugut dan mengurangkan loya atau mual akibat morning sicknesss / selepas pembedahan.


Siapa yang perlu mengambil Peppermint Ginger plus?


  • Mereka yang suka mengembara dan mengalami mabuk laut/darat
  • Mereka yang ada masalah gastrik dan angin dalam badan Ibu mengandung yang ada masalah loya dan morning sickness
  • Mereka yang kerap mengalami kembung perut
  • Mereka yang ada masalah kencing kotor dan lawas
  • Mereka yang mengalami masalah sembelit / kurang lawas
  • Mereka yang sering mengalami pedih ulu hati



Syazwani Mohd Shah 

Shaklee Independent Distributor -  1129116

SMS/Whatsapp ke 012 -242 1192


Rawati Rabun anda sebelum terlambat


Boleh kata hampir semua orang dah tahu bahawa salah satu petua nak kurangkan rabun ialah amalan makan atau minum jus lobak merah. Tiap-tiap hari makan lobak jer kerjanya.. hehe..
Selain daripada lobak, adalah beberapa petua lain yang sebelum nie che petua dah kongsikan kat artikel petua kurangkan rabun ni. 


Hari ni wani nak kongsi kebaikan satu produk yang Shaklee keluarkan khas untuk penjagaan mata. Oleh kerana betapa pentingnya mata pada kita, penjagaan mata dari awal adalah WAJIB. Bukan hanya untuk anak-anak kecil tetapi juga remaja, orang dewasa dan selagi kita hidup, kerana fungsi mata sangat penting dalam kehidupan

Carotomax Shaklee direka khas untuk membantu :

  • Mempertingkatkan Penglihatan dengan menghasilkan 'visual ungu' yang membolehkan kita mengekalkan penglihatan di dalam gelap. 
  • Membantu mengurangkan masalah mata yang rabun dan kering.
  • Membantu mengurangkan penyakit katarak dan glaucoma.
  • Membantu mengatasi kelesuan mata akibat mengadap komputer dan smartphone terlalu lama.
  • Membantu mengurangkan masalah mata lebam 'eye bag' gegelung lebam di bawah mata.
  • Melindungi lapisan luar kornea mata.
  • Sangat bagus untuk mereka yang kerap menggunakan komputer.






Kandungan antioksidan yang tinggi di dalam Carotomax membantu mereka yang mengamalkannya mendapat kebaikan seperti :


  • Mencantikkan kulit dan mengatasi masalah jerawat, psoriasis, senile plaque, kulit kering, dan ulser kulit.
  • Antioksida dan anti kanser.
  • Memelihara sistem tubuh manusia seperti rongga oral, usus, perut, paru-paru, bronkus, pundi kencing, ovari dan lain-lain.
  • Membantu merawal ulser saluran usus.
  • Melawan kanser dan oksidasi.
  • Mengukuhkan sistem imun.
  • Melambatkan penuaan.
  • Menyekat aktiviti sel kanser dan menghalang pembentukan sel-sel kanser.
  • Mengurangkan risiko kanser.
  • Menyahkan radikal bebas dari tubuh yang menjadi punca sel rosak dan penyakit berbahaya.
  • Menghalang infeksi.
  • Meransang enzim untuk menghapuskan kuman.
  • Menyekat dan mempertingkatkan imun pesakit pada paru-paru seperti batuk, hepatitis, asma, flu dan selesema.
  • Mengalakkan perkembangan normal dan sihat untuk kanak-kanak.
  • Meransang perkembangan kanak-kanak dan remaja.




antara testimoni pengguna carotomax yang telah berjaya mengurangkan tahap rabun mata mereka



---------------------------------------------



---------------------------------------------




---------------------------------------------





Herbal Blend - Redakan Kegatalan akibat Chicken pox

Salam uollsss,

Minggu ni dah bertube2 orang order Herbal blend ni dari akak, semuanya disebabkan anak2 mereka dijangkiti Chicken pox dirumah pengasuh. Aduhai, pening kepala mama2 yang terpaksa ambil cuti berhari2 sementara menunggu chicken pox si anak surut. 

Berdasarkan pengalaman akak sendiri, mmg herbal blend ni sgt2 berkesan untuk kurangkan kegatalan pada chicken pox, lepas mandikan sara dan amsyar, akak sapu herbal blend ni pada seluruh badan mereka. ...n tadaaaaaaaaaaaaaaa............................ selesa dan tertidur :)..anak suka, mama lg berganda2 suka tau.. ok.harga pun xmahal, RM27.50 je. hakak kasi diskaun limaposen okkkk..

whatsapp/call akak di 012-2421192





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...